Στέφανος Παπαδάμου

Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο Δρ. Στέφανος Παπαδάμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 1/5/1974. Κατέχει Πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ανάλυση Έργου, τα Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις από το Πανεπιστήμιο York της Μ. Βρετανίας. Το 2002 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ολοκληρώνοντας την διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Ανάλυση Απόδοσης ενός Διεθνώς Διαφοροποιημένου Χαρτοφυλακίου –Ομολογιών – Μετοχών και Συναλλάγματος».

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί μεταξύ άλλων στα ακόλουθα διεθνή επιστημονικά περιοδικά Review of Quantitative Finance and Accounting, Journal of International Financial Markets, Institutions & Money, International Review of Economics & Finance, European Journal of Political Economy, Southern Economic Journal, International Journal of Finance and Economics, Eastern European Economics, Managerial Finance, Applied Financial Economics, Applied Economic Letters, Research in International Business and Finance, Defense and Peace Economics.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ζητήματα νομισματικής και τραπεζικής οικονομικής και συμμετέχει σε εθνικά και διεθνή επιστημονικά ερευνητικά έργα. Την περίοδο 1999-2003 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στην Ανώνυμη Εταιρεία Λήψης Διαβίβασης Εντολών στο χρηματιστήριο Finaccor Analysis. Δίδαξε για πολλά χρόνια μαθήματα σχετικά με τη διεθνή τραπεζική, την νομισματική θεωρία και πολιτική, την διαχείριση χαρτοφυλακίου, τα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και στο City Liberal Studies Affiliated Institution του Πανεπιστημίου του Sheffield UK.

Ως επισκέπτης καθηγητής έχει διδάξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώ διδάσκει και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Τραπεζική, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά και Γαλλικά. Στην παρούσα φάση ο Δρ. Στέφανος Παπαδάμου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο Νομισματική και Τραπεζική Οικονομική στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Γνωστικά Αντικείμενα

  • Νομισματική Θεωρία και Πολιτικής,
  • Τραπεζική Οικονομική,
  • Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου

Διοικητική Δομή

Διευθυντής: Πασχάλης Αρβανιτίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής

Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, 28ης Οκτωβρίου 78, Τ.Κ. 38333, Βόλος
Τ: 24210 74922
F: 24210 74772
Eergopolis@uth.gr

Τοποθεσία

©2016-2021 Βασίλειος Τζιμούρτος, MSc, MSc. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Αναζήτηση