Νικόλαος Κυριαζής

Καθηγητής

Ο Νίκος Κ. Κυριαζής είναι γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας Κώστα Κυριαζή, ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Έθνος» που καταδικάστηκε από στρατοδικείο της δικτατορίας σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, μετέπειτα Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, και γνωστού συγγραφέα που τιμήθηκε με πολλά ελληνικά και ξένα βραβεία και της Άρτεμης Κυριαζή, πρώτης γυναίκας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων.
Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δύο φορές σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Γεννηματά, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπ. Προεδρίας (με Υπουργό τον Α. Πεπονή, 1993-1994), καθηγητής των Πανεπιστημίων Harvard και Trier (Γερμανίας) και σήμερα αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Τμήματος του Παν. Θεσσαλίας.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά στο εξωτερικό, περίπου 40 ιστορικά άρθρα και πάνω από 200 στον ελληνικό και ξένο τύπο. Το επιστημονικό έργο του έχει μεταφρασθεί σε 8 γλώσσες, ακόμα και Ιαπωνικά.
Ως συγγραφέας έχει ήδη εκδώσει 9 μυθιστορήματα και τρία βιβλία στρατηγικής – διεθνών σχέσεων, με άλλα 2 μυθιστορήματα υπό έκδοση (Καστανιώτης, Εστία, Ελληνικά Γράμματα). Λογοτεχνικά έργα του έχουν μεταφραστεί σε 6 γλώσσες.

Είναι Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος "Κώστας Κυριαζής" που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους της οικογένειας Κυριαζή.

Γνωστικά Αντικείμενα

  • Οικονομική της Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκές Πολιτικές,
  • Θεσμικά Οικονομικά,
  • Ζητήματα Δημοκρατίας και Οικονομίας,
  • Συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου (C4I),
  • Οικονομική της Άμυνας

Διοικητική Δομή

Διευθυντής: Πασχάλης Αρβανιτίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής

Διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, 28ης Οκτωβρίου 78, Τ.Κ. 38333, Βόλος
Τ: 24210 74922
F: 24210 74772
Eergopolis@uth.gr

Τοποθεσία

©2016-2021 Βασίλειος Τζιμούρτος, MSc, MSc. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Αναζήτηση